Deprem Risk Analizi

Deprem Risk Analizi

Son zamanlarda ülkemizde farklı doğal afetler yaşandı. Oluşan tüm kayıplar nedeniyle hazırlanan yönetmelikler de her geçen gün sıklaşmaktadır. Yapılan çarpık ve kaçak kentleşme nedeniyle, doğal afetlerde ciddi kayıplar yaşanmaktadır.

İrili ufaklı yaşanan sarsıntılar, yönetmeliğe uygun inşa edilmemiş, eski binalar için tehlike yaratmaktadır. Ayrıca kaçak olarak yapılan yapılar da aynı derecede tehlike arz eder. Bu nedenle eski ve kaçak olarak, deprem yönetmeliğine uygun olmadan inşası yapılmış tüm yapıların, deprem risk analizi yaptırması gereklidir. Bu sayede yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçmiş olursunuz.

Depreme yakalanan birçok kişi, can ve mal kayıpları yaşamasa da psikolojik olarak etkilendiklerinden dolayı oturdukları ev için, deprem risk analizi yaptırarak sağlamlığından emin olmak istemektedirler. Firmamız uzman ekibiyle birlikte deprem risk analizi yapmanın yanı sıra bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm hizmeti de vermektedir.

Deprem Risk Analizi

 

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Deprem Risk Analizi Nasıl Yapılır?

Binanızın riskli olup olmadığının kontrolüne deprem risk analizi denir. Deprem sırasında binanızın yıkılma ya da hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapılar denilmektedir.

Öncelikle bina analizi yapılırken, binanın güncel ve genel durumu ile depreme ne kadar dayanıklı olduğu ölçülür. Analiz deprem yönetmenliğine uygun bir şekilde ilerlemektedir. Binanın bulunduğu zeminin özellikleri incelenir ve rölevesi hazırlanır. Zemin etüdü yapılır. Binada oluşmuş tüm hasarlar belirlenir. Taşıyıcı kolonlardan karot alınır ve demirlere bakılır. Alınan numunelerle beton dayanımı test edilir. Toplanan veriler bilgisayarda üç boyutlu bir model çizilir. Mühendislerimiz binanıza ait tüm bilgilere ulaştıktan sonra gerekli tüm numuneler alınarak testler yapılır. Böylelikle deprem sağlamlık raporu oluşturulur. Çıkan rapor sonucuna göre deprem risk analizi tamamlanmış olur.

Deprem Risk Analiz Sonucu Kaç Günde Çıkar?

Yapılan deprem risk analizi sonuçları ortalama 7-10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Mühendislerimiz raporu, tüm sonuçları değerlendirerek, görüş ve önerilerini de belirterek hazırlar. Hazırlanan raporlar bilgi amaçlı olarak sadece şirketimize başvuruda bulunan hak sahiplerine teslim edilir. 

Binanız için analiz yaptırmak istediğinizde, Bakanlıklar tarafından yetkilendirilmiş, uzun yıllar bu sektörde hizmet vermiş, güvenilir ve tüm yetkinliklere sahip mühendis kadrosuyla sizlere detaylı olarak hizmet sunmaktayız. Yapılan her aşamada size destek olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Deprem Risk Analizi

Yapılan Analiz Riskli Çıkarsa Ne Olur?

Eğer binanızın riskli olduğunu düşünüyor ama apartman sakinleriniz bu konuda bir şey yapmıyorsa, kendiniz de bilgi amaçlı  deprem risk analizi için başvuruda bulunma hakkına sahipsiniz. Başvuruda bulunmak için oy çokluğuna gerek görülmez.

Yapılan testler neticesinde verilen raporda, binanız riskli durumda ise bu durum başvuru sahibine bildirilir. Binanın deprem güvenliği için güçlendirme veya kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılması için hak sahiplerine genel bilgilendirme yapılır. Hak sahiplerine binanın güçlendirmesi veya yıkılıp yeniden yıkılması konusunda şirketimiz uzman teknik kadrosu ile hizmet verecektir.

Binanın güçlendirmesi veya yıkılıp yapılma aşamasında gerekli projelerin hazırlanması, idarelerden izinlerin alınması ve inşaatın yapılması dahil her konuda hak sahiplerine hizmeti vermekteyiz.  Bu süreçte tüm denetimler yönetmeliğe uygun bir şekilde yapılır. Kentsel dönüşüme giren apartmanınız için gerekli devlet teşvikleri için gerekli başvurular, şirketimiz tarafından sizin adınıza yapılmaktadır.

Aynı şekilde yapılan deprem risk analizi sonucunuz binanız hasarsız ya da az hasarlı olarak da çıkabilir. Hasarsız yapı, deprem sırasında hiç hasar görmeyen, sağlam binalar için verilir. Az hasarlı rapor ise, yine deprem sırasında meydana gelen sıva çatlağı, boya dökülmeleri, kolon harici duvarlarda oluşan çatlakların oluştuğu yapılar için verilir.