Deprem Raporu

Deprem Raporu

Binanız için deprem sağlamlık raporu almak isterseniz bizimle iletişim numaralarımızdan irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. Deprem testi ve deprem raporu için bireysel olarak da başvuru yapabilir, raporu sadece bilgi amaçlı da alabilirsiniz. Gerek yetkili kurumlara vermek için gerekse yaşadığınız binanızın depreme dayanıklılığını görmek için deprem raporu almanız gerekir.

Özel ekipmanlarla ve işinde son derece yetkin kişiler tarafından titizlikle yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan deprem raporu, tüm resmî kurumlarda (bakanlıklar da dahil), il ve ilçe müdürlüklerinde, belediyelerde, hastaneler, okullar, sağlık ocakları, yurtlar, bankalar, siteler, bakımevleri, fabrikalar, spor kuruluşları gibi tüm binalarda ruhsat, her türlü izin almak için de kullanabilirsiniz.

Aslında deprem dayanıklılık raporu olarak alınan bu rapor, binanızın sağlamlığını, binada yapılması gereken onarımları, hangi bölümlerin depreme dayanıksız hangi bölümlerin ise dayanıklı olduğu gibi bilgileri gösterir. Artık birçok kişi ev satın alırken binanın deprem sağlamlık raporu olup olmadığını sormaktadır ve tercihlerini buna göre belirlemektedir. Firmamız deprem sağlamlık raporunun yanı sıra bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm kapsamında da hizmet vermektedir.

Deprem Raporu

 

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Deprem Raporu Dayanıksız Çıkarsa Ne Olur?

Yapılan testlerin sonuçları her zaman iyi çıkmayabilir. Böyle bir durumda aldığınız rapor sonucu depreme dayanıksız olarak çıkmışsa, binanız güçlendirilebilir ya da kentsel dönüşüm kanunu kapsamında yıkılarak yeniden depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilir.

Tüm bu süreçte şirketimiz gerekli başvuruları yapar ve süreci yakından takip eder. Böylelikle herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için gereken tüm önlemleri alır.

Binanızın performans analizinin sonucunda binanız depreme dayanıksız ama bina taşıyıcı durumu çok kötü durumda değil ise binanızın kentsel dönüşüme girmesine gerek kalmadan, binanız güçlendirilerek depreme dayanıklı hale gelir.  Burada en önemli diğer kıstas ise bina güçlendirme maliyetinin yeniden inşaat maliyetinin %50’nin altında olması durumunda binanızı güçlendirebilirsiniz. Bu işlem sadece depremden hasar görmüş binalar için değil, zamanla yapısı bozulmuş binalar için de kullanılır.

Deprem Raporu

Deprem Raporu Hangi Amaçlar İçin Verilir?

Türkiye deprem kuşağında olduğu için her türlü binanın deprem güvenliğinin ortaya koyulması amacı ile yetkili, konusunda uzman şirketler tarafından binalara deprem dayanıklılık raporu hazırlanır. Hazırlanan bu rapor sonucunda binanın gerçek deprem güvenliği ortaya koyulmuş olur. Bina depreme karşı güvenli ise rahatça bina kullanılmaya devam edilir aksi halde binanın güçlendirilmesi veya kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekebilir.

Deprem raporu;

  • Bilgi amaçlı,
  • Kentsel dönüşüm amaçlı,
  • Oturma ve çalışma ruhsatı almak amacı ile,
  • Bina güçlendirme amaçlı,
  • Binada yapılacak tadilatlar için hazırlanabilir.

Bilgi Amaçlı deprem raporu; daha çok yaşanan deprem sonrasında binanın hasarlı olup olmadığını öğrenmek için alınan rapordur.

Kentsel dönüşüm amaçlı hazırlanan rapor; binanın deprem sonrası riskli kategorisinde olmasından dolayı yıkılarak, Deprem Yönetmeliğine uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi amacıyla hazırlanmaktadır.

Oturma ve çalışma ruhsatı almak amacıyla hazırlanan rapor; herhangi bir binada, işletme ya da oturma ruhsatı almak amacıyla verilen bilgi raporu olarak bilinir.

Bina güçlendirme amaçlı verilen rapor; binanın deprem sonrasında ya da yapısal bozukluğu nedeniyle, tamamen yıkımına gerek kalmadan güçlendirme yapılması amacıyla verilen bir rapordur.

Binada yapılacak tadilat için hazırlanan rapor; mevcut bina taşıyıcı sistemini ilgilendiren bir tadilat yapılmadan önce yapılacak tadilatın bina mevcut taşıyıcı sistemine bir zararın olup olmadığı ve binanın deprem güvenliğinin tespiti için hazırlanan rapordur.