Yapı Güçlendirme Maliyeti
Deprem konusunda riskli olan ülkemizde yapı güçlendirme maliyeti oldukça önemli konulardan birisidir. Yapıların güçlendirilmesi işleminde fiyatlar yapının kaç katlı olduğuna, büyüklüğüne, bina taşıyıcı sistemine ve binadaki hasar durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Bu yıl yapı güçlendirme fiyatlarına baktığımızda 5 katlı ve her biri 100 m2 olan 10 daireli bir binanın daire başı yapı güçlendirme maliyetleri 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişmektedir. Evinizin metrekaresi daha küçük ise ya da binanızın kat sayısı daha az ise bu fiyat da daha az değerlere sahip olacaktır. Bu yapı güçlendirme maliyeti yaklaşık değerler olup; fiyatlandırmalar bina taşıyıcı sistemindeki mevcut duruma göre yapılacak bina güçlendirme tekniklerine bağlı olarak değişmektedir. Bu yüzden bina için hazırlanmış güçlendirme projesi üzerinden fiyat değerlendirmesi yapmak daha doğru ve kesin sonuçlar verir.
Fiyatlar her sene değişmektedir. Sizler de fiyatlar hakkında net bilgi alabilmek için Tektaş Kentsel Dönüşüm firmamızdan profesyonel anlamda destek almayı deneyebilirsiniz. Firma çalışanlarımız her konuda merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtlayacaktır.
HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…
Yapı Güçlendirme Yöntemleri Nedir?
Ülkemizde depremler sıklıkla yaşanan doğal afetler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle önlem alınması gerekir. Yapıların güçlendirilmesi için yapılan işlemler de depreme karşı önlem kapsamında yapılan teknik işlemdir.
Bu işlemde öncelikle depreme karşı dayanıksız olan yapılar tespit edilir. Daha sonra gerekli yöntemler ile bina güçlendirme işlemleri yapılır. Her binanın taşıyıcı sistemine ve hasar durumuna göre kullanılan yöntem farklı olabilir. Bu işlemde evlerin yeniden yıkılıp yapılmasına gerek olmadığı için maliyet daha düşüktür.
Yapı güçlendirme hizmeti bu konuda uzman özel şirketler tarafından da yapılmaktadır. Profesyonel bir hizmet veren firmamızı tercih ederek iyi bir seçim yapabilirsiniz.
Yapı Güçlendirme Nasıl Yapılır?
Güçlendirme işlemleri belirli tekniklere uygun biçimde yapılır. Yapı güçlendirme maliyeti de aynı şekilde binanın durumuna göre değişebilir. Uygun fiyatlı, bütçe dostu tercihler yapmak her zaman önemlidir.
Güçlendirme işlemleri öncesinde binanın projeye uygun yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Sonrasında da betonlardan numune alınır ve bina beton dayanımı tespit edilir. Betonarme bina taşıcılarında demir tespiti yapılır. Bu işlemler sırasında binaya hiçbir şekilde zarar verilmez. Sonrasında bu numuneler test edilir. Yapılan testlerden sonra da binanın güçlendirilmeye uygun olup olmadığı tespit edilir.
Bu konuda mutlaka profesyonel bir ekipten yardım alınmalıdır. Eğer güçlendirme çalışmaları istenildiği gibi yapılmazsa binanın deprem riski çok daha artar. Yapı güçlendirme maliyeti ise evin büyüklüğü ve yapılan işlemler ile doğrudan alakalı bir konudur.
Yapı Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?
Yapı güçlendirme faaliyetlerinde birden fazla farklı yöntem kullanılır. Bu yöntemler arasında şunlar yer almaktadır:
- Betonarme mantolama,
- Çelik mantolama,
- Binaya Betonarme perde eklenmesi,
- Taşıyıcılara karbon fiber uygulanması,
- Temellerin güçlendirilmesi,
- Binada depreme karşı izolatör kullanılması,
- Epoksi enjeksiyonu işlemleri yapılır.
Bu işlemlerin hepsi birbirinden önemlidir ve binada yapılan teknik tespitler sonucu hangisinin kullanılacağına karar verip bina için güçlendirme projesi hazırlanır. Bu işlemler ile binaların daha dayanıklı hale getirilmesi sağlanır. Bu işlemlerin mutlaka alanında uzman kişiler tarafından yapılması da büyük bir öneme sahiptir.
Bu yöntemler her binaya uygulanmaz. Önce binaların statik durumu incelenmelidir. Yapı güçlendirme maliyeti ne kadar tutacak bu da mutlaka araştırılmalıdır.