Yapı Güçlendirme Projesi

Yapı Güçlendirme Projesi

Deprem kuşağında yer alan ülkelerde depremle ilgili alınan önlemler çerçevesinde depreme dayanıksız binalar için yapı güçlendirme projesi hazırlanır. Bu proje kapsamında hasarlı, ekonomik ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız  olan yapılar tespit edilir ve sonrasında güçlendirme işlemleri yapılır.

Binaların güçlendirilmesi için öncelikle birtakım işlemler yapılır. Binaya ait olan projeler incelenir. Daha sonrasında ise binadan karot ile numune alınır ve bina beton dayanımı belirlenir. Diğer yapılan teknik tespitler soncunda binaya güçlendirme yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Sonuca göre eski, depreme dayanıksız yapılar güçlendirilerek depreme ve doğal afetlere dayanıklı hale gelir. İşyeri, ev, okul, fabrika ve alışveriş merkezleri gibi ortak yaşam alanları için depreme dayanıklı yapıların olması çok önemlidir. Bu sebeple yapılacak olan bina güçlendirme projesinin doğru ve projeye uygun yapılması gerekir. Bu konuda özel olarak şirketimizden uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz.

Tektaş Kentsel Dönüşüm olarak binalarınızın güçlendirilmesi aşamasında daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bizimle iletişime geçerek binanızın güçlendirilmesi konusunda destek alabilirsiniz.

Yapı Güçlendirme Projesi

 

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Yapı Güçlendirme Teknikleri

Bina güçlendirme işlemleri için belirli tekniklerin, doğru biçimde uygulanması gerekir. Bu tekniklerden en çok kullanılan teknikler, betonarme ve çelik mantolama işlemleridir. Bu yöntemlere ek bir çok güçlendirme tekniği mevcuttur. Binaya uygulanacak yapı güçlendirme tekniği binanın durumuna göre değişiklik gösterecektir. 

Teknikler arasında mantolama, betonarme perde ekleme, temel güçlendirme gibi bir çok yapı güçlendirme tekniği bulunmaktadır. Bu tekniklerin her binaya uygulanması ise mümkün değildir. Öncesinde mutlaka binanın statik yapısı incelenmeli sonrasında tekniklerin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmelidir.

Bazı binalarda daha farklı bir yöntem olarak karbon fiber yapı güçlendirme projesi yapılır. Her binanın depreme dayanıklılığı, bina taşıyıcı elemanların özellikleri farklı olabilir. Bu tekniklerin yapılan testlere göre belirlenmesi ve bina güçlendirme projesi hazırlanarak bu işlemlerin yapılması  en doğru tercih olacaktır.

Yapı Güçlendirmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapı güçlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken belirli noktalar vardır. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Binanızı inceleyecek kişilerin mutlaka deprem uzmanlığı olması gerekir. Aynı zamanda kesinlikle inşaat mühendisliği diplomasının olması gerekir.
  • Bina güçlendirme işlemlerini yapacak firmanın alanında mutlaka deneyimli ve profesyonel bir firma olması gerekir. Bu anlamda uygun bütçeyle işlemler yapabilmek için uzman ekiplerle ve kurumsal firmalarla çalışmanız çok önemli bir konudur.
  • Yapı güçlendirme projesi hazırlanmasının her aşamasında ekibin alanda yer alması ve alanında uzman kişiler tarafından bu projenin hazırlanması çok önemli bir konudur. Aksi takdirde yapılan güçlendirme işlemleri ile binayı daha güçlü bir hale getirmek mümkün olmayacak aksine bina daha çok hasarlı bir hale gelecektir.
  • Proje öncesinde mutlaka binanın gerekli testlerden geçirilmesi gerekir. Bu testler bina güçlendirme aşamasında nasıl bir yol izleneceğinin de göstergesi olacağı için çok önemlidir.

Yapı Güçlendirme Projesi

Yapı Güçlendirme Ne Kadar Tutar?

Binalar hepimizin ortak yaşam alanlarıdır. Bu nedenle bu alanların çok daha güvenli bir hale getirilmesi en önemli konulardan birisidir. Evler, okullar, hastaneler, iş yerleri, sinema salonları ve daha birçok yapının hasarlı olup olmadığı kontrol edilmeli sonrasında uygun yapı güçlendirme projesi ile binanın yenilenmesi sağlanmalıdır.

Bu işlemin maliyeti her yapıya ve yapının mevcut dayanımına göre farklılık gösterebilir. Yapı güçlendirme maliyeti en doğru bir şekilde bina için hazırlanacak yapı güçlendirme projesi üzerinden hesaplanabilir. Aksi halde yanılma payı olabilir.