Deprem Dayanıklılık Raporu
Binanızın olası depremlere karşı sağlam ve dayanıklı olup olmadığını, deprem dayanıklılık raporu sonucunu öğrenmek amacıyla, gerekli saha ve test çalışmalarını yaparak anlayabiliriz. Bu saha ve test çalışmaları belirli aşamalardan oluşur. Bu aşamaları sırasıyla kısa bir şekilde anlatmak gerekirse;
Önce binada kullanılan malzemelerin analizi yapılır. Bu malzemeler herkesin tahmin edebileceği gibi önce beton örnekleri ile başlar, karot ve donatı çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar, alınan örneklerin laboratuvarda değerlendirmesi ve beton basınç testleri ile gerçekleştirilir.
Ardından binanın mevcut durumunu anlamak için röleve çalışması yapılır.
Toplanan veriler ile bilgisayar üzerinde 3 boyutlu çizimler yapılır, veriler sisteme girilir. Gerekli olan analizler ve hesaplamalar yapılır. Deprem tehlike haritası ve bu haritada daha önce yaşanan depremler göz önüne alınarak bilgisayar üzerinde deprem simülasyonları yapılır. Simülasyon sonuçları incelenir.
Son olarak deprem sağlamlık raporu hazırlanır. Firmamız deprem dayanıklılık raporunun yanı sıra bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm hizmetleri de vermektedir.
HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…
Deprem Dayanıklılık Raporunda Hangi Bilgiler Yazar?
Mühendislerimiz yapılan tüm çalışmaları incelediğinde, yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak deprem dayanıklılık raporu hazırlar. Bu süreç sizi zor durumda bırakmayacak bir şekilde olabildiğince hızlı bir şekilde yapılır.
Bu raporun içinde sonuçların analizleri, görüşler ve öneriler bulunur. Binanın hangi bölümlerinin hasarlı, hangi bölümlerinin daha sağlam nitelikte olduğu ve ortalama kaç yıllık bir kullanım ömrü olduğu gibi bilgiler de yer almaktadır. Ayrıca bina inşası sırasında yapılan aykırılıklar da belirlenir. Tespit edilen hataların giderilmesi adına, mevcut durumu da belirten bir rapordur.
Bu bilgiler ayrıca size sözlü olarak da aktarılır. İnternet sitemizde örnek rapor bilgilerine ulaşabilmeniz de mümkündür.
Türkiye’deki binaların deprem dayanıklılık testi yaptırmaları ve kentsel dönüşüm kapsamında tehlike arz eden yapıların güçlendirilerek ya da yeniden inşası yapılarak yenilenmesi gerekmektedir.
Depreme Dayanıklılık Raporu Ücreti Ne Kadardır?
Gün geçtikçe kentsel dönüşüm için mühendislik ve denetim firmalarının sayısı artmaktadır. Bu nedenle binanız için depreme dayanıklılık raporu almak istediğinizde, fiyat şirketten şirkete göre değişiklik gösterebilir. Şirketimiz, tüm hizmetlerinde sizlere, en uygun fiyat ile en kaliteli ve güvenilir teklifleri verir.
Ücretlerin belirlenmesinde bina metrekaresi ve kaç katlı olduğu gibi bilgiler üzerinden gerekli hesaplamalar yapılır.
Türkiye’nin neresinde olursanız olun, tüm hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Depreme Dayanıklılık Raporunu Kimler Alabilir?
İş yeri açmak isteyen kişiler mutlaka depreme dayanıklılık raporu almak durumundadırlar. Özellikle eğitim kursu açmak isteyen kişiler, gerekli raporun MEB tarafından da istenmesi sebebiyle alınması gerekir. Anaokulları, kurslar, okullar, etütler, ehliyet kursları, kişisel gelişim kursları, hastaneler gibi kurumlar hizmet vermeye başlamadan önce bu belgeye ihtiyaç duymaktadır.
Kurum ve kuruluşlar haricinde oturduğumuz binanın deprem anında ne kadar dayanıklı kalacağını öğrenmek isteyen herkes bilgi amaçlı rapor almak için başvuruda bulunabilir. Başvuruda bulunmanın herhangi bir ön şart ya da ön ödeme yoktur. Sadece web sayfamızda yer alan başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.